Fabodvecka

Välkommen till Fäbodveckan 2024 i Nordanstig

Fäbodveckan ger en härlig möjlighet att utforska och hylla fäbodbruket, där vi kan upptäcka och lära oss mer om hur maten producerades förr i tiden. I vår kommun och övriga länet finns flera aktiva fäbodar som öppnar sina dörrar för att välkomna besökare. Vi hoppas att ännu fler får chansen att uppleva fäbodlivet och få en djupare förståelse för våra djur och vår historia.

Under Fäbodveckan kan du delta i olika aktiviteter som kurser, workshops, vandringar och föredrag för att fördjupa din kunskap om fäbodens kulturarv.

Aktiviteterna under Fäbodveckan kommer att äga rum på olika fäbodar främst i Gävleborgs län men även i övriga fäbodlän, vilket ger dig möjlighet att utforska och njuta av den vackra naturen och kulturen i regionen.


Fäbodveckan anordnas i samarbete med Länsstyrelsen i Gävleborg, MatVärden och Gävleborgs Fäbodförening. Lokala samarbetspartners i Nordanstig är Fäbodar i Nordanstig, Gnarps Hembygdsförening och Nordanstigs kommun. 

Under fäbodveckan i Nordanstig och övriga Gävleborg kan du ta del av en rad aktiviteter. Veckan syftar till att bland annat uppmärksamma klimatsmart matproduktion, biologisk mångfald och lokala traditioner. Med kunskap om traditionella metoder kan vi även stärka vår civila beredskap. Välkommen 1-7 juli!